4- dagars verkstad med besök av Kerro Holmberg

vissa blev väldigt svarta om händerna av ritkolet…

Den 2-5 augusti hölls konstverkstad för barn 6-12 år dit Kerro Holmberg medverkade första dagen! Det var verkligen inspirerande att försöka måla som hon (även om vi inte målade i oljefärg som hon själv gör: då hade inte våra målningar torkat under verkstan..) inom kort kommer en intervju med Kerro upp på ”Barnens konstverkstad- fliken” på hemsidan.

Vi blev så inspirerande av Kerros utställning också så vi faktiskt fortsatte dag två med att tillverka masker inspirerade av det vi sett av afrikanska masker och skulpturer i hennes utställning. För vissa var det en utmaning att sitta och skissa i utställningen och inspireras: ”Det blir ju inte bra!” ”Jag kan inte rita!”. Då förklarar jag att de kan titta och se, och att det är det är det som är viktigt. Att låta sig inspireras av det vi ser och sedan skapa vidare på det sätt just jag kan skapa. Alla konstnärer är inte bra på att skissa och rita. Det tycker många verkstadsdeltagare det är svårt att tro på, men det är faktiskt sant.

Dag tre ägnade vi åt just skiss och ritande med blyerts: Först ute i trädgården, och sedan inspirerade av Eva Jacobsons konst, och alla fick pröva på att rita på träplatta precis som Eva gjort. Vi prövade också att teckna i krita med flöde av vatten och tusch som Susan Whitlow som hade vernissage 25 juli.

Till näst sista dagen hade alla tagit med sig lite skräp hemifrån och sista dagen satte vi ihop det till skulpturer inspirerade av både skulpturalt målande och skulpturer av blandmaterial som Björn Evensen samt MYCKETs luftslott av återvunnen plast. Vi jobbade in i det sista förstås men vilka fina resultat det blev! Jag tror alla, med rätta, var stolta vid vernissagen!