Besök hos Scenograf Marta Cicionesi

Idag har jag, Nanna Nore, besökt Scenograf Marta Cicionesi. Hon är konstnär och scenograf som ofta arbetar med att måla enorma fonder och det var en stor ära att få ta del av hennes kunskap. Jag fick verkligen lära mig! Eftersom vi behövde ett första lager färg innan eleverna på Öja skola ska måla sina tillägg. Marta, praktiker som hon är, instruerade mig helt enkelt genom att börja måla med mig. Färgen lade vi på med färgspruta och gjorde mönster och skiftningar genom att lägga på tyger i böljande former innan vi sprutade på färgen.

Fantastiskt att få kliva in i detta hem, där verkstaden ligger som ett pulserande hjärta mitt i huset och teatermasker hänger på rader längs bjälkarna i köket och scenografimodellerna trängs på bord och hyllor. Marta som kommer från Italien är uppväxt i Indien och arbetar numera mest i Skåne med olika teatrar. Hon är en fantastisk yrkeskonstnär och det är verkligen en stor ära att ha fått in hennes expertis i projektet Konst och kunskap. Nu börjar det kännas på riktigt att vi närmar oss föreställning.

Den 2 juni på Körsbärsgårdens konsthall gott folk: lägg det datumet på minnet! Det kommer att bli spännande!