Blåsig final med Eva Jacobson med de äldre barnen

Går det att gå på konstverkstad även om man är över tolv år?! Utbrast en elev lycklig igår, och visst är det så, konstverkstan är än så länge öppen för alla upp till 18 år och jag uppmuntrar verkligen ungdomarna att komma! Skriv till mig med önskemål om veckor så ska jag försöka gå er tillmötes för det är så roligt att kunna vända sig även till de som blivit lite äldre och funderar och tänker lite på annat sätt än när man är liten.

Nu har vi precis avslutat en verkstad för de över 12 och många hade gått förut och kommit åter. 

Det var märkliga väderdagar; både skyfall och halvstorm hann vi med under tre dagar, men också att besöka Björn Erling Evensens, Siri Carlén och Eva Jacobsons utställningar, sitta ute i trädgården och rita, göra skulpturer av funnet skräp och akvareller i flera steg och mycket mycket mer.

Idag vår sista dag var Eva Jacobson på besök och visade oss både sin utställning: Ingenting är hela Världensamt sin installation i skulpturgalleriet och sedan påbörjade vi egna böcker där starten var en teckning i kol och blyerts inspirerade av en av hennes texter ur boken med samma namn som utställningen. Sen fick alla skriva texter inspirerade av det de ritat. Sådär skulle man ju kunna hålla på sen, Rita inspirerade av det man skrivit, skriva inspirerade av det man ritat i all evinnerlighet…

Eva berättade annars att hon har boken med sig i fickan för jämnan för att alltid kunna skriva ner viktiga saker där. Sånt hon plötsligt kommer på och inte vill glömma, en skiss för något hon vill göra, en teckning som inte går att uttrycka i ord… ” Jag håller alltid på att jobbar utifrån något tema” sa hon, undersöker något, och när utställningen på Körsbärsgården blev aktuell var det just frasen ”Ingenting är hela världen” som fascinerade och formade en hel utställning.

Konstverkstaddeltagarnas teckningar var en hel del skisser till instressanta konstverks tycker jag. Skulle vara roligt att se den utställningen som mynnade ut från deras tankar och funderingar.

Nu hoppas jag på att dessa elever och minst lika många till kommer tillbaka nästa år så att vi får ett rejält tonårsgäng på Konstverkstan! Tack för denna gång.

Även en ny konstverkstad, som började på förmiddagen fick träffa Eva och jobba med henne, de fortsätter sedan i 3 dagar till. 

till sist innan jag slutar vill jag lägga till Evas förklaring på hur hon blev konstnär ” jag bara höll på och höll på och slutade aldrig. ”

Kom ihåg det: fortsätt skapa!