Mål Nr 12: köp mindre saker, tillverka saker på ett bra sätt!

19 december: Globala målet Nr 12 Hållbar konsumtion och produktion.

Att tillverka och köpa massor av saker är dåligt för miljön. Vi behöver tänka på att bara köpa det vi behöver och sådant som är tillverkat på ett bra sött och av ofarliga ämnen.

Dagens konstuppgift: Nu inför jul när folkhälsomyndigheterna säger att vi inte ska trängas är det ett bra tillfälle att göra julklappar istället för att köpa. Gör en ny sak av något gammalt! Vi älskar detta i Konstverkstan, både att göra nya konstverk av gamla teckningar, tillexempel genom collage, eller skulpturer av skräp( på bilden har vi använt gammalt täckpapper till verkstadsborden till att ihopknölade med gips på, bli nya skulpturer). Men du kan också du dockkläder av gamla strumpor, pyssla julpynt och tomtar av tygtester, träbitar och kartongskräp och papper: när du väl sätter igång kommer du att hitta guld i skräp!

Konsthandling:

Undvik att handla något nästa gång du tänker att du ” måste” till affären. Kan du lösa det där du verkligen behöver på något annat sätt? Kan du låna, göra det själv, laga det gamla som gått sönder? Bli en motvillig konsument!