Skuggfest till allhelgonahelgen!

Veckans tips är något av vår favoritsyssla regniga dagar: klipp pappersmonster och gör skuggteater!
Lite styvare papper behövs, ibland har man färgad kartongpapper hemma, det funkar utmärkt ( eller för den del en tom makaronilåda eller dylikt). Rita först din figur och klipp sen ut. Tänk på att det bara är skuggan som syns, alltså konturerna på det du klipper ut. Ta en pinne, tex en grillpanna och tejpa fast den bakom din figur ( om det finns en vass ände kan du gömma den med tejp bakpå pappret) och i lampans sken bakom ett lakan har du nu plötsligt en skuggdocka!

Nu när det blir mörkt på kvällarna så tidigt och vi helst ska ses ute: tänd ett flodljus (byggstrålkastare) och spänn upp ett lakan vid cykeltaket och bjud in grannarna till läskig allhelgonashow!