Första konstverkstan i år och en liten vernissage

Första konstverkstan för året har ju blivit försenad p.g.a. Corona men nu är vi igång.
Idag är det stor Vernissage på Konsthallen med Per Hammarström men redan igår var det konstverkstad vernissage för första gänget med 3-7 åringar i verkstan.
I år håller vi till i ett tält mellan verkstan och Konsthallen och det fungerade bra tyckte vi.
Vi har som vanligt haft lite uppvärmning, både av hela oss med namn och rörelselek men även av målarhanden när vi gick loss med kritor och vattenfärg på papperna som vind, regn, flugor och humlor och annat skoj.
Vi gjorde också ett gemensamt collage där alla fick välja olika blå pappersbitar från gamla målningar eller andra rester som blev till en havsmålning.
Sen tog vi en vända i konsthallen och efter att vi träffat Per Hammarstöm när han plockade upp sin konst och tittat på Jennie Olofsson ”svart skog” prövade vi att själva rita med bränt trä: kol. Det går ju!
Sen gjorde vi handmåleri tillsammans på ett bord, färger som hav, fiskar, och växter under vattnet fick med händernas hjälp blandas samman till brungrön sörja- släke färg och så målade vi på den på vårt havscollage och på små tavlor som vi fortsatte på dagen efter.
Och så prövade vi riktigt stort måleri. PÅ väggen inne i verkstan fanns ett stort papper uppspänt där vi fick springa och måla viiindeeeen!

Dag två hade vi temat krumelurer. Som små bokstavstecken eller små snäckor eller djur som pollinerar våra blommor eller tex bor i släkten på stranden. Vi började med att göra några små såna som fick vara med i den gemensamma havstavlan och sen fortsatte vi att göra krumelurer på bordsmålningen vi gjorde med våra händer dagen innan. Vi hann också med en vända till i konsthallen och trädgården där vi tom såg hur komposten funkar där och grönsaker och toalettrester blir till jord. Inspirerade av trädgården gjorde vi sedan blommor och växter på de egna små släketavlorna (eftersom vi nu lärt oss att växter kan växa i släke) och sedan gjorde vi små krumelurdjur med ben innan vi avslutade med några välbehövliga färgtillskott på vår stora vindvägg inne i verkstan.