Idag: Bokstavskonst

Använd ditt skrivande som konst!

klicka här för en liten film från Körsbärsgårdens instagram med Eva som skriver på väggen

Eva Jacobson skrev delar av en dikt av Ebba Lindqvist på väggen i konsthallen inför öppningen av utställningen ”Eurydikes döttrar” imorgon. Eva gillar att använda skrift i sin konst, och ibland går det att läsa vad hon skrivit, ibland inte. Då är det själva utseendet på det skrivna som är konsten, inte så viktigt vad det står.

Men ibland vill vi ju verkligen berätta något viktigt för åskådaren, och varför inte då skriva i sitt konstverk det jag vill att ingen ska missa?

Jag har gjort flera påskkort på det här temat: en diktrad som får bli en hel bild, en upprepning av samma två ord (glad påsk) i olika färger över en hel sida, eller en uppräkning av saker man inte kan göra över påsk i år men också en annan uppräkning av saker jag kan göra. Det blir nästan som en dikt och inspirerande att läsa.

Om du inte kan skriva än: Lyllos dej! Då kan du göra helt egna bokstavsformer och fylla pappret med. Skriv dina egna fantasidikter på ditt eget helt påhittade språk med ditt eget alfabet: det blir konst med en gång: jag lovar!