Första konstverkstaden sommaren 2019 26-28 juni Återbruk och plastfunderingar

 

27/6:Idag var andra dagen på första konstverkstan för sommaren. Vi befinner oss mitt i ett skifte av utställningar, så igår vandrade vi igenom konsthallen och tittade på Kristoffer Totte Engvall och Mattias Käll medan vi idag hade förmånen att samtala med både Barbro Lomakka och Pi Eriksson medan de byggde sina utställningar.

Barbro berättade lite om arbetet med att bygga en utställning, att hon bygger en modell av utställningsrummet och tänker ut utställningen hemma, men att hon sen, när hon kommer på plats nästan alltid måste ändra i alla fall.

Pi visade oss sina glasskulpturer och olika tavlor, bland annat några där hon kopierat sitt hår. Hon bad oss titta på hennes verk och tala om vad vi såg och talade om hur viktigt det var att lära sig se.

Idag tog vi teckningarna vi gjorde av skulpturer i trädgården som vi sedan hade hällt kaffe, soja och tusch på och så rev vi dem i bitar och gjorde collage.

Efter paus gick vi med våra plastpåsar ut i naturen och ritade av dem där, likt Mattias Källs foton av plastpåsarna i naturen.