Sista konstverkstan för sommaren 2018

Den 5e augusti började sommarens sista konstverkstad, med deltagare från 3 upp till 7 år.

Vi startade som vi brukar med namnlek, både för att bli varma i kläderna (även om just det kanske inte behövts denna heta sommar …) och lära känna varandra. Sedan gick vi raskt över till att måla lite väder och vind med krita på papper. Det är befriande att låta kritorna regna och blåsa och virvla runt på pappret.

Från detta gick vi sedan ut i konsthallen och tittade på ”Portable Landscapes” för att sedan i verkstaden måla egna favoritlandskap i vattenfärg. Alla fick dessutom uppgiften att forma sitt verk till den formen som landskapet ”krävde”.

Vi prövade sedan att tillverka gemensamma skulpturer genom att gjuta gips i lerformer som vi alla var med och gjorde. Resultatet får vi se dag 2.

Dagen avslutades med en färgkavalkad på ett av borden, täckt med papper. Tillslut efter många många lager färg, blev allting nästan grått, men när vi rispade och drog i färgen med fingrarna, fanns regnbågens alla färger därunder… 

 

Dag två inledde vi med att dra av leran från våra gjutna gipsformer. De hade fått färg av leran och var lite brunaktiga och väldigt spännande, som mystiska månlandskap. Allt som var tryckt långt ner i leran hade nu kommit högt upp och alla de olika föremålen skapade tillsammans intressanta former. Vi färgsatte dem tillsammans. Sen tittade vi på Wosenes utställning och Nina Salalaikos grå blommor och sedan klippte vi egna grå blommor av vår stora gemensamma målning från gårdagen för att till sist avsluta med att måla till musik i Wosenes anda. Föräldrarna bjöds in att titta. Dagen avslutades med vernissage och vårt sista saftkalas för sommaren… Så sorgligt. Tack igen alla underbara deltagare!