Extrainsatt konstverkstad för 6-12 åringarna 18-19 juli

På tisdagen 18 juli 2017 drog vi igång en ny konstverkstad. Nu i juli är det många som vill gå. Så vi experimenterade med lite längre dag på tisdagen och lite kortare på onsdagen för att hinna med innan nästa (fullbokade) verkstad skulle börja. Det gick bra förutom att tiden var för kort! Vi ville ju hinna med mer!

På tisdagen började vi med att titta på Kerro Holmbergs måleri och inspirerade av det pröva på att lägga på färg på olika sätt: med pensel, kniv eller hälla utspädd färg och rispa och ”kamma” i den t.ex. Sen gick vi en vända i Eva Jacobsons utställning och pratade om berättelser, minnen och vad skulpturerna ”Odradeks vänner” egentligen var. Sen skapade vi i lera i verkstaden, det blev Odradeks lillasyster bl.a. som tog form i verkstan.

Sen tecknade vi. Det gjordes böcker, vi tecknade på papper och på trä. Temat var berättelser och det fanns många att berätta!

 

Dag två fortsatte vi med våra målade färgexperiment som nu fick bli delar i absurdistiska porträtt. Vi klippte och limmade för glatta livet. Dessutom hann vi med en stor vägg målning som fick heta ”skepp i regn” inspirerat av MYCKETs installation och till sist även en liten vernissage!