Skolorna kommer till Körsbärsgården

Nu har det varit tyst här ett bra tag på bloggen, jag ber om ursäkt för det och det beror inte på att vi inte haft något att göra i Konstverkstan utan snarare som det brukar kunna vara: det har varit fullt upp och dåligt med tid att summera. Nu kan jag iallafall konstatera att hösten gjort sitt intåg, sommarens verkstäder är undanstädade (förutom en liten utställning som fortfarande hänger i verkstan öppen för alla besökare att titta på, och nu har vi ju öppet alla dagar fortfarande för den som vill, så det är bara att komma och titta).

Två fantastiska sensommardagar fick vi iallafall i förra veckan när skolor var på besök på Körsbärsgården: vilken tur vi hade! Alléskolans alla 4or var på plats och hann med både konsthallsvisning, rita blommor i trädgården och leta växter, djur och andra saker i naturbingo på heden, för att till sist avsluta med akvarellworkshop i tältet. Sedan följdes besöket upp av mitt besök i skolan där vi byggde på akvarellerna, inspirerade av Karin Oldfelt Hjertonsson med mera akvarell och sedan akrylfärg sista dagen. Eleverna fick också träna på presentation inför varandra. Vad de har varit duktiga! Fantastiskt vilket arbete och så intresserade och skärpta barn. Det är ett nöje att vara konstpedagog när man får jobba med såna här individer. Alla fick förutom att experimentera med färgernas olika karaktär och hur olika man kan måla med akvarell kontra akryl, även fundera över att blommorna faktiskt kommunicerar med sin form och färg och föra över detta tänk till om blomman vore en helt ny oupptäckt blomma med barnens namn, hur skulle den se ut?

Efter tre dagar med dessa elever vill jag bara vara kvar och fortsätta att utveckla idéer med dem, det har varit så roligt och intressant, och Suzanne som hållit i hela projektet har varit en riktig klippa. Det är så viktigt att de estetiska ämnena får ta plats i skolan och varje pedagog som slår ett slag för det är en sann hjälte. Tack Alléskolan!