3 dagar med besök av Petter Hellsing och Elina Birkehag

12-14 juli fick 12 6-12åringar arbeta i verkstan i tre dagar med bl.a. Elina Birkehag som hade vernissage lördagen den 15 juli. Vi arbetade första dagen i Petter Hellsings anda med vävning och fick träffa konstnären i utställning som hade sin sista dag just den 12 juli. Att väva känns magiskt och magnetiskt men det tar tid att få till ett vävt konstverk.

Sen passade vi på att titta på Ludi Leivas utställning A Home is a Portal som också inledde sin sista visningsvecka och inspirerade av den fick alla teckna sina hem, eller idén om ett hem tillsammans vid ett långt bord.

Den sista dagen fick vi träffa Elina Birkehag i utställningen som hon höll på att bygga och inspirerade av henne skapade vi egna alfabet och konstverk med ristningar likt de ristningar som Elina gjort avtryck av i sin utställning IAG ÄR HÄR. Kul att skapa egna hemliga språk och spännande av höra om flickorna som ristade i väggarna på fäbodarna och ibland på trän medan de passade korna uppe i skogarna i Dalarna. På artonhundratalet hade de ristat in ”vi har kul som fan” på väggen! Det hade vi med, i konstverkstan, dessa tre dagar.