Nostalgi när elever från vårt allra första år återkom i verkstan 17-19 juli

Vår fantastiska konstverkstad började för 10 år sen, inspirerade av just Sadaharu Horios utställningsarbete med massor av workshops och happenings och performances under hans vistelse på Körsbärsgården.  När han rest kände vi att vi var så sugna att dela med oss till flera med hans roliga övningar och annonserade om en sommarskola som blev väldigt uppskattad. Nu, 10 år efter är det inte bara Sadaharu Horio utställningen som firar 10 år så att vi lyfter fram och visar den igen utan själva Konstverkstan fyller ju förstås 10. Verksamheten har utvecklats och växt; En kurs har blivit 11. Men vi minns med gläde första sommaren och all den härliga inspirationen. Så extra glada blev vi då för anmälningarna till denna verkstad för ungdomar där inte mindre än 5 stycken faktiskt deltog den allra första verkstan som pågick i 5 dagar sommaren 2014.

Som pedagog är det också sån lyx att få arbeta med ungdomar som vill utforska konst och som har frågor och funderingar och gärna sitter länge och undersöker. Eftersom det under kursdagarna byggdes två nya utställningar fick deltagarna lyxen att träffa två nyutexaminerade konstnärer: Sophie Brodsky och Viola Sparre, samt Pia och Mark Ingelse. Den tredje dagen var det vernissage för eleverna med performace, och dagen efter var det vernissage för Sophie och Viola då flera av kursdeltagarna närvarade för att se hur allt till slut blev när det var klart (Sophie Brodskys utställning består ju av ett myller av ingredienser som alla till sist satt på plats på vernissagedagen).

Tack kära kära återkommande elever. Ni är vår framtid, ni är bäst och vi är så stolta och glada över era fantastiska bidrag till verkstan.