1-4 juli fyra härliga dagar med WROOM, Extremväder och japansk ögonblickskonst 

Wow. Fyra dagar tillända med en underbar grupp. Vi råkade bli lite fler än planerat några av dagarna men det gick så bra, den här gruppen både stöttade och lyfte varandra samtidigt som alla körde sitt eget race och inte kollade på de andra. Härligt att se. 

Dag 1 ägnade vi åt Sadaharu Horio och målade stenar till ett eget ord deltagarna valt ut som vi sedan använde i en performance sista dagen. Vi knycklade också tidningar till tidningshavet när vi besökte Horioutställningen och så fick eleverna testa hans Artbox och måla tuschporträtt av varann utan att se. Dag två kollade vi på skulpturparken och arbetade i lera och så besökte vi utställningen extremväder med Jakob Avenius Anckarsvärds neo-expressionistiska målningar och målade sedan egna extremväder. Vi fortsatte med detta dag 3 så att eleverna iallafall fick 2 lager i sina målningar, medan Jakob har många många fler. 

Dag 3 fick vi också möta Pia Ingelse, en av konstnärerna i utställningen SKÄLL som visade oss Wrooms konsthall och lät oss pröva hennes hundmask. Vi testade att rita händelserika teckningar med oljepastell på genomskinligt papper i hennes anda. Sista dagen förberedde vi vår konstperformance men fick också träffa Mark Ingelse och Pia igen som tecknade med oss i trädgården! Mark Ingelse satt också modell för oss som katt och lät oss prova kattmasken. Till sist skrev vi våra ord med stenar framför konsthallen, målade en målning med en bräda tillsammans och gjorde världen trängsta ( 14 personer tätt samman vid ett bord) ”oneminutehittingmethod”-målningar i Sadaharu Horios anda. VÄLDIGT BRA BLEV DET! Tack!