26-27 juni första verkstan för de yngsta

7 förväntansfulla barn var redo Kl 10 för nya konstäventyr. Somliga hade varit med förut och andra var nya men alla, inklusive vi pedagoger, var lite pirriga. Inte ny i verkstan men första arbetsdagarna för i år var det för proffsiga Filippa Nordlund som assisterade Nanna under de två dagarna. Vi inspirerades förstås mycket av Sadaharu Horio vars stora minnesutställning är ett givet besök för konstverkstan i år. I hans anda fick barnen göra varsit litet minikonstverk med en målade sten inuti en tändsticksask som vi skakade så färgerna skapar slumpvisa mönster inne i asken.

Men vi prövade också på att röra oss och stå som skulpturerna ute i parken eller bara titta noga på hur de egentligen var gjorda (tillexempel visade det sig att många av metallskulpturerna först är gjorda i lera) för att sedan själva skapa egna skulpturer i lera och måla dem den andra dagen. Inspirerade av Jakob Avenius Anckarsvärd fick vi stå upp och måla olika väder. Vi avslutade med att alla tillsammans göra en ”penpenmålning” tillsammans med pinnar som vi slog ut färgen med på pappret. Den idén kom också från den japanske Gutaikonstnären Sadaharu Horio.

Så roligt att vi med dessa yngsta deltagare nu invigt de nya förklädena från Röda korset som frivilliga (kanske just du?) bekostat och därigenom även bidragit med en liten summa till vårt material och Röda korsets arbete. Hurra för det! Och fint med alla olika förkläden. Tack @återbruksstudion i Hemse!