Sommarens intensivaste verkstad

När alla konstverkstäder var planerade och bestämda insåg jag att jättemånga inte skulle få plats som gärna ville gå. Då blev det bestämt att vi lade till en extra verkstad. 2 dagar lång men med lika många timmar som en tredagarsverkstad, dvs dag två blev lång och intensiv. Det här satte förstås deltagarnas ork på prov och så här i efterhand tänker jag att det inte är idealiskt att skapa ganska intensivt från morgon till sen eftermiddag, men vi hade i alla fall roligt!
Trots störtregn mitt i som blötte ned en del lyckades vi skapa skulpturer i papér mache´ och måla dem, måla akvarell i jätteformat, titta på utställning ; vi valde Eva Jacobsons idag, och göra egna böcker och rita och skriva i dem och till sist målade även denna grupp olika tångsorter, både verkliga och påhittade. Framförallt roligt att så många som prövade verkstan för första gången fick plats och vi hade också en ny assistent i verkstan: Stella, som klarade uppgiften med den äran, heja!


Nu dröjer de fina dikter-fraserna kvar i mitt huvud som några elever lät mig läsa ur sina böcker och våra tokiga lekar för att hålla värmen i en ovanligt kall eftermiddagsverkstad. Vi fick lov att hoppa och studsa en hel del för att inte frysa.
Bra jobbat allesamman.

Stella som gjorde sina första dagar som assistent