Blåsiga dagar med taggade elever


4 dagars versktad pågick mellan den 29e juli och 1a augusti. Det var omtumlande väder och dag nummer två så blåsigt att vi faktsikt fick flytta inomhus; men vilken lyx, för att behålla möjligheten att hålla avstånd och ha det luftigt fick vi sitta inne i konsthallen i den stora utställningssalen. Underbart tyckte alla deltagarna! Så fint att ha konsten runt omkring sig.


Ja under fyra dagar har vi vandrat runt i Björn Elring Evensens konst och tittat på skulpturer både hos honom och i Gläntan hos Siri Carlén för att sedan göra egna. Vi kikade på Siris pastellteckningar och ritade stilleben inspirerade av henne, vi har tecknat av skulpturer på olika sätt och vi har målat akvarell i flera stegsamt haft konstärsbesök av Eva Jacobson. Med henne påbörjade vi egna skiss och skrivböcker, likt dem hon själv gör som inspiration till utställningar och böcker. Till sist målade vi också tång och gjorde ”släkekonst” där ett hav med handmålning fick bli till geggig släke ut vilken det växte nya okända blommor som bar konstverkstaddeltagarnas namn. Vilken fin stämning vi hade och vilken energi! Här hade vi kunnat fortsätta i flera dagar till! Vad gör lite blåst om kreativiteten sprudlar?
Gotlands Allehandas reporter var och besökte oss när vi hade verkstad inne i konsthallen så den 3e augusti väntar reportage i tidningen!