Distansverkstad inspirerad av Karin Oldfelt Hjertonsson

Karin Oldfelt Hjertonsson har just nu en stor utställning med enorma akvareller av blommor hos oss på Körsbärsgården. Hon målar dem i flera lager på mycket tjockt akvarellpapper som tål mycket vatten och väntar ibland flera dagar på att lagren ska torka. I det sista lagret, när hon målar blombladen blandar hon ibland i akryl som ger en annan täckande effekt. Vi har prövat att måla inspirerade av Karin under veckan som gått i Konstverkstan och det är verkligen jätteroligt, så nu handlar veckans distansverkstad också om detta. Det som är viktigt är att du har ett akvarellpapper, dvs ett grövre papper som inte löses upp av för mycket vatten, och gärna ganska pigmentstark vattenfärg (pigment= färg, alltså intensitet). Vi använde utspädd vattenfärg på tub. Det finns även rinnande vattenfärg. Har man inte det kan man bara se till att blöta upp ”färgkopparna” ordentligt.

Och vet du vad? Om du nu gör en målning på ett riktigt fint dyrt papper och inte blir helt nöjd: då kan du bara vända på pappret och göra en ny! Så gör Karin.

Lycka till!

och välkomna att besöka oss om du är på Gotland, det går bra att hålla stora avstånd på Körsbärsgården och idag öppnar en ny spännande utställning med Christoffer Totte Engvall som vi får inspireras av nästa gång.