Vårblommor!

Dagens inlägg bara måste handla om blommor!

Snart kommer vi att öppna nya utställningar på Körsbärsgårdens konsthall och en av konstnärerna, Karin Oldfelt Hjertonsson, har ofta blommor som inspiriation till sitt skapande.

Ute sticker det nu upp blommor överallt: vintergäcken och krokusen är nästan överblommade i min trädgård, medan snödropparna står kvar och skillorna brer ut sig och påskliljorna har börjat slå ut.

Så mycket färger och former och så mycket växtkraft! Blommorna kommer upp på bara några timmar.

Och de rör sig! Öppnar sig mot solen och stänger sig på kvällen. Går det att måla allt det där? Solen, kraften, rörelsen?

Vet du förresten att du kan göra din trädgård mer attraktiv för fjärilar, humlor och andra djur? Se här t.ex. på tips vad du kan göra. Det bästa är faktiskt att se till att något alltid blommar, gärna lite olika växter, och också, att ha det lite ”stökigt” i trädgården. Bra va?

Dessutom: kom ihåg att sätta ut de växter ni eventuellt har köpt till påsk (påskliljor eller tulpaner kanske) när de blommar över och vissnat. Om du sätter dem i jorden nu blommar de i din trädgård nästa år! Och har du ingen trädgård så är faktiskt en vissen tulpanlök en bättre present än man kan tro till en kompis med trädgård.

Men nu får du ta fram vattenfärg eller akrylfärg, vatten, penslar och tjocka papper och sätta igång!

Lycka till!

(kom ihåg att prenumerera både här och på Youtube (Körsbärsgårdens kanal) så får du veta när det läggs upp nytt. Kommentera gärna så att jag blir bättre och tagga dina bilder med #barnenskonstverkstad @barnenskonstverkstad så fler får se dem!)