20 december 2020. Bekämpa klimatförändringen

Globala målen med konstverkstan: Nr 13

Bekämpa klimatförändringen.

Värmen håller på att stiga på vår jord. Inte så mycket men tyvärr räcker bara lite för att det ska bli mer stormar, torka och översvämningar och bli svårare att leva på jorden. Klimatförändringen som det kallas beror till största del på för mycket koldioxid i luften som kommer sig av att vi bränner fossil ( väldigt gammal)olja och bensin och kol i tillexempel våra bilar. Vi måste stoppa klimatförändringen genom att sluta göra så.

Dagens uppgift: klimat är väder. Vädret växlar ju även normalt väldigt mycket men nu förtiden får vi i södra Sverige tillexempel sällan snö om vintern. Det är för varmt. Måla en snömålning. Sätt den på kylen med uppmaningen: ge mig snö: kör mindre bil!

Handling:

Spar bilresor. Om det är möjligt att gå eller cykla istället för att åka bil, gör det idag. Vem vet: kanske visar det sig vara trevligt och du vill fortsätta. Om du måste ta dig en längre sträcka och det inte är så lätt att ersätta med cykel se om det går att spara på bilresan ändå. När det inte är Corona är en bra idé att samåka, i bil eller med buss och tåg, om vi är rekomenderarade att inte göra det ( På grund av pandemin) kanske turen till till exempel affären kan göras av en granne som handlar till flera samtidigt eller liknande? När du börjar fundera på det här kommer du på nya idéer!