Flygande pinnar, rauk och Blixten MAcqueen i blåsväder; 2-5 åringarna bestämmer!

Ännu en konstverkstad tillända, 2 intensiva dagar med massor av skapande.  Jag hade velat ha en kamera hängande så ni fick se allt, men jag får försöka återge i några bilder. Ibland är det också så intensivt att jag inte hinner fotografera! Iallafall så arbetade vi i två dagar med en gemensam skulptur som vi byggde upp av pappersknyckel (gammalt spännpapper som täckt borden på konstverkstan) och tejp som vi täckte med gipsbindor. Det var häftigt dag två, för då hade gipset stelnat och blivit hårt, som en riktig rauk! Och då täckte vi den med lite krumelurer och streck som fossiler, märken efter djur och snäckor i stenen. Det ritade vi själva också, både i egna teckningar och på en stor gemensam målning som vi gjorde med händerna genom att blanda en massa olika färger till brunt.

Vi tittade in i konsthallen på en utställning där konstnären Jennie gjort en svart skog efter en nedbrunnen skog med döda träd, och sedan gick vi ut och plockade egna döda pinnar på heden som vi sedan målade i glada färger. De fick sedan flyga i taket på konstverkstan.

En annan rolig sak var att vi målade vinden på ett jättestort papper på en vägg inne i verkstan och efter att ha sett Sadaharu Horios humörsmålade bruksföremål nere i utställningarna målade vi till lite ”humörsfärger ” på vår stora målning.

Mera? Vi målade regn, sol och humlor, lekte namnlek, gjorde handavtryck av våra brungråa händer efter handmålningen och tittade in i Siri Carléns hemliga rum med miniberg, en sovande leopard och pappersträd och tygstockar.

En stor eloge till alla små deltagare som vågade vara ifrån sina föräldrar för att skapa tillsammans i verkstan!