Första skapardagen i påsk: påskkort

Hej alla glada konstverkstadföljare! Jag hoppas just, om du läser det här, att du börjar följa bloggen. Här tänkte jag under våren lägga ut lite som jag får reda på i kontakten med forskare i vårt nya projekt ” konst och kunskap” men också ge er inspiration till eget skapande där hemma!

Idag tänkte jag inspirera er till att skicka påskkort. Även fastän allt är lite annorlunda i covid-19-tider så fungerar faktiskt posten fortfarande och alla de som är 70+ eller av annan anledning fått rådet att träffa så få som möjligt kommer att bli jätteglada över en hälsning via kort/ brev!

Om ni liksom vi är lite sent ute gör det ingenting: gör det nu! Ta fram lite papper: klipp och klistra, vik ihop en blomma och limma fast, tejpa fast en ” ägglucka” med ngt hemligt ritat under eller måla bara fritt med vattenfärg i färger du gillar! Allt kan bli bra. Och skriv, själv eller med hjälp av ngn vuxen. Själva bokstäverna kan få bli del av bilden du gjort eller vara själva bilden ( skriv glad påsk jättemånga gånger i en form du ritat upp med blyerts, sudda bort blyertsen och du har skapat bokstavskonst!) eller gör en dikt genom att rada upp meningar på sånt som gör dig glad.

Till exempel. Huvudsaken, om du gillar vår idé, är att du får till en liten hälsning som du sedan postar till någon du tycker om! Ha en fortsatt härlig dag!