Sommarens sista verkstad

 

Så var det dags för sommarens 11e och sista verkstad. Nästa vecka börjar skolorna igen och barnfamiljer börjar förbereda sig för detta med hemresor eller inskolning. Men i två dagar har 11 glada barn mellan 3-7 år njutit av konsten tillsammans!

Vi gjorde många fina saker: gemensamma konstverk, experiment och stort måleri på väggen. Och vad roligt det har varit! Jag njuter av att gå runt i konsthallen med en sån här grupp av unga deltagare: de når inte alltid upp till hyllor eller tavlor, men de är fulla med frågor och ett aldrig sinande intresse! Och när vi hade tittat på Eva Jacobssons keramikfigurer och träböcker fick alla göra egna bildberättelser på träplattor och hade verkligen en fin historia till varje bild:  hur abstrakt den än var.  Så roligt att höra!

Vi avslutade att ge en gemensam målning de sista detaljerna inför en publik av syskon och föräldrar. Art- performance således! Tack alla fantastiska barn!

Vilken glädje ni har spridit hela sommaren! Och jag vågar drista mig till att påstå att många funnit eller återfunnit sin kreativitet och lyckats spränga lite inre barriärer eller hittat lite nya vägar i sitt skapande under dessa sommarveckor.

Efter en fin vernissage fick vi besök från de asylsökande forna boende på asylboendet i Björklunda! Så då fick verkstan förstås öppna upp igen en stund: vilket kärt återseende!