Planering, möten och tid för reflektion

Januari har vi ägnat mycket åt att försöka dra oss till minnes vad som hänt under åren med Konstverkstan, gå igenom och sortera bilder och skriva på något som vi hoppas kommer i tryck under året.

Men planeringen för våren ligger inte nere för det. Flera projekt i skolor startar nu i februari och några har skjutits på till april (skolorna har mycket inplanerat nuförtiden så ibland är det trångt att få plats med konsten.) Jag har varit i kontakt med FUB Gotland och andra organisationer för funktionshindrade barn och unga på ön och så igår fick jag träffa rektorerna för Särskolan på Gotland, Siv Bendelin och Anders Stoltz. Det blev ett bra möte, de är glada för vad vi har att erbjuda. Det har varit en lång resa att sätta sig in i hur jag kan nå ut till alla Gotlands barn och unga och planer har funnits redan för förra året att träffa FUB men nu börjar konkreta planer för våren ta form.

Idag planerade jag för samarbete med högstadiet på den södra delen av ön; nämligen Högbyskolan och bildlärare Harriet Persson Bäcklund. Det gäller att de obligatoriska momenten inom bildundervisningens ganska snäva tidsram kan hinnas med trots eller kanske med hjälp av Körsbärsgårdens besök. Redan på torsdag skall jag komma tillbaka till skolan och träffa två 8or. Spännande!